STICHTING STEUN ONDERHOUD DORPSKERK PEIZE

U ziet het al, steun onderhoud dorpskerk Peize. Daarom bestaan we als Stichting.

Hoe doen we dat?

Ruim 300 donateurs leveren elk jaar een bijdrage om er mede voor te zorgen dat deze monumentale kerk in goede staat blijft. Mensen die zich verbonden voelen met Peize en ook trots zijn dat er ’zo maar midden in het dorp Peize’ deze kerk staat en dat al zo’n 750 jaar!

Een kerk met een lange geschiedenis dus en wat ons betreft ook met een lange toekomst.

Natuurlijk heeft de kerk een religieuze betekenis, daar is het ooit mee begonnen, maar ook steeds meer een spirituele èn een culturele betekenis in deze tijd.

Links- en rechtsom, het is een blijvend monument, een bijzonder gebouw, met ook een bijzonder orgel. Samen met de toren en het voormalige kerkhof vormt de kerk een beeldbepalend dorpsgezicht, dat hopelijk nog lang meegaat.

In al die eeuwen achter ons ging dat niet vanzelf, maar ook nu blijft de kerk zijn aandacht houden en voor talloze andere functies zijn rol in de gemeenschap vervullen.
Niet vanzelf dus, een beetje helpen, aandacht geven, intern verbouwen en aanpassen aan die moderne tijd en zo meer.

Prachtig toch als dat in Peize kan, maar niet ’zo maar‘ en niet vanzelf. U voelt het al aankomen:

“WE HEBBEN UW HULP NODIG”.

Dat kan in de vorm van een donateurschap. De Stichting zorgt ervoor dat samen met het bestuur van de Kerk van Peize, Oecumenische gemeente het kerkgebouw verzekerd is van een mooie en lange toekomst, ook bouwkundig. En dat het monumentale gebouw ook betekenis houdt voor talloze sociale- en culturele evenementen.

Als u belangstelling heeft om donateur te worden, dan stellen we dat zeer op prijs. U kunt dan uw adresgegevens aan ons bestuur doorgeven.

Ook voor andere vragen en opmerkingen kunt u zich tot het bestuur wenden!

Het bestuur dankt u bij voorbaat voor uw belangstelling en mogelijk donateurschap!!